Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2008 18:44 - Рекламната пауза - хляб и зрелище!
Автор: casayopea Категория: Лични дневници   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
0



"Любимата" на почти всеки зрител рекламна пауза! Без нея телевизията просто няма да бъде същата. "Колкото е по-дълга, толкова по-добре" би казал ефирът и "Колкото е по-кратка, толкова по-добре" би казъл зрителя. Та се появява винаги на най-интересния момент - току-що Годзила се готви да изяде главния герой във филма, предстои обявяването на изгонения от Сървайвър или пък Брук е на път да разкрие чувствата си към Рич в 12018-ти епизод на "Дързост и красота".


В този момент епопеята започва. Летят дамски превръзки, пере се с какви ли те прахове и белини, а котления камък просто допълва идилията. И наблюдавайки с интерес, но не книжката с картинки, а рекламите, в главата ми се оформят четири групи: симпатични, дразнещи, забавни и гнусни реклами.


Симпатични реклами:

Ех, останаха ли такива? Все се сещам за сладката реклама на Пурлан с малкия палавник, който се усмихва лукаво, а като фон тече песничката "Пуловера на татко аз обичам, и често тайничко си го обличам...". Това определено беше сладка реклама. От новети реклами донякъде може би рекламата на Милка е симпатична ... така де, бобрите не са толкова отблъскващи. Рекламата с ококреното детенце, което с блясък в очичките казва "Много обичам пуканки". Умишлено не казвам, че всички реклами с деца са симпатични.


Ще стане ясно защо в графа "гнусни реклами". Повечето реклами на автомобили са симпатични, често са идейни и понякога дори забавни.

Дразнещи реклами:

Рекламата на Кока Кола! Ужас! То не са пилешки крака, човки, очи във форма на музикални инструменти .... Но! Както вече се отвращаваме от съвкупността на хора, животни и роботи в едно тяло, изведнъж се появява кой мислите? Леля Марияяяя. И кой още? " Ооооо, Алексаднър леопардааа". Дори сега като го пиша ме побиха тръпки. Жената не е ли достатъчно отблъскваща, та да се налага да слушаме и ужасния и глас, изговаряш глупост след глупост?! Но има и още по-дразнещо! Повторението! Или рекламата на Nescafe Cool "Изсипи съдържанието на пакетчето в чаша. Добави студена вода!" и това по 5 пъти за 15 секунди. Направо те зомбират. Това е по-гадно дори от "Уаааау, парфюм! Мяууууу".


Забавни реклами: Забавните реклами обикновено са по-креативни. Преди имаше доста забавни реклами на Спрайт. Напослудък май останаха кученцето на Germanos, което не е върха на забавление и .... коя друга? Аз лично не се сещам за забавна реклама, а вие?


Гнусни реклами:

Е, тук вече списъка е дълъг! "Уф, че миришееее" определено не са думите, съпътстващи приятната семейна вечеря, особено изречени от малко китайче, сезнало на тоалетната чиния. Момиченце, което пита куклата си Барби "А ти изака ли се?", също не е сред приятните моменти. Мъж, при това не особено симпатичен, който слага презерватив на дебитната си карта с фалшивото произношение на "Сейфти фърст" те кара да се чудиш да се смееш или да се възмутиш.


После идва ред на таткото, който така и не може да се снима със семейството си, защото търчи непрекъснато до WC зараси разстройство. Съсипаха хубавата песен "Тече, всичко течеее" с тази реклама. Въобще мотивите от български филми са много актуални напоследък в рекламите. Е, и в някои политически предизборни кампании, но да не се отплесвам в тази насока, тя е за друг раздел. Ще пропусна рекламите на дамски превръзки, защото просто .... нямам думи. Горките мъже!


Не бих се учудила 40% от гейовете у нас да са преплували на отсрещния бряг именно след като са видели рекламите за дамски превръзки.

И така, Уважаеми зрители, след тази палитра рекламен блок, вие, и аз, можем да продължим спокойно вечерята си, да си догледаме филма, ако разбира се все още помним какво изобщо гледахме и да очакваме следващата рекламна пауза! Стискайте палци да сме приключили с десерта до тогава!



Тагове:   хляб,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: casayopea
Категория: Други
Прочетен: 28284
Постинги: 10
Коментари: 23
Гласове: 61
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930